BLOG I gravity studio – Udgivet for Appetize juni 2020

Der er en tendens lige nu indenfor designverdenen som jeg virkelig holder af, og det er brugen af store smukke glas og krystal lysekroner, i alle farver og variationer. Med et væld af forskellige skærmtyper, overdådige størrelser samt påhængte prismer.

Allerede for 25 år siden, blev jeg introduceret for dette spændende univers i Italien. Venedig hvor lamperne hænger i forretninger og er helt unikke og skulpturelle. Murano-øen der er kendt for sin gamle tradition med glasproduktion og selve håndværket at puste glas helt unikt og specielt når de helt store lamper skal blæses, kan der være tale om at der kun er få i verden som har lungekapaciteten og evnerne til ældgamle kunst, der stammer tilbage til Romerriget

Jeg besøgte Milano på messer hvor mange kæmpe haller kun var fyldt med pompøse lamper, showrooms i Milano og mange spændende leverandørbesøg ved producenter, der ligeledes havde lange traditioner indenfor glasfremstilling og virkelig satte en ære i deres erhverv.

Dengang var vores design udvikling herhjemme slet ikke med tanker på dette udtryk og slet ikke det farverige univers som det også kan være, vi var mere til de enkle linier og det mælkehvide glas som vi i forvejen havde tradition for med PH lamper mm.

For mig var der noget helt unikt over dette univers med håndværket i centrum og nu hvor tendensen har bredt sig stort set over hele verden og de smukkeste og dyreste hoteller og restauranter i Dubai, gallerier i New York og kæmpe kontor og forretningsdomiciler i verdens storbyer prydes af kæmpe glas installationer, er det selvsagt en fryd at se .

I mit indretningsvirke har jeg førnøjelsen af at arbejde tæt sammen med Anker & Co, et Københavns belysningsfirma der er banebrydende indenfor lysindretning. De er de heldige udvalgte af at have indgået i samarbejde om agenturet i Norden på Barovier & Toso.

Det Italienske designfirma, Barovier & Toso laver nogle af de smukkeste glaslysekroner i verden og har en historie der strækker sig helt tilbage til år 1295 i Venedig. Deres referenceramme er helt bemærkelsesværdig og de har berøring med alle typer kunder i verden.

Ud fra en filosofi om at have udviklet og finpudset deres produkt og virksomhed igennem de 725 år virksomheden har eksisteret, har de formået at skabe unikke lamper der holder evigt på tværs af trends og tendenser.

Hvis du er typen der sætter pris på kvalitet og unikt håndværk, så er dette eksklusiv brand måske noget du lige skal kigge nærmere på, vel vidende at investering af en sådan lampe markant kan ændre din boligs visuelle fremtoning.

Alternativt hvis du ligesom mig har forelsket dig i looket, men ikke er indstillet på den helt store investering så skal du måske gå vintage vejen, hvor der kan være nogle gode fund at finde og ligeledes tilmed være mere chamerende idet du får noget autensitet i historien af lampen.

Fransk vintage kunne være et godt bud i din søgen efter udtrykket, du kan efterhånden finde mange små lækre vintage forretninger mange steder i landet eller finde import virksomheder online der kan hjælpe med at lokalisere lamperne lokalt.

Let there be „more unique“ lightning….

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *