Jeg vil lige dele lidt med Jer fra min tur til Chicago. I forbindelse med nomineringen ved GIA AWARD, havde jeg en af dagene, lejlighed til at besøge The Art Institute of Chicago. Det var en KÆMPE oplevelse, og det blev helt tydeligt, at man kunne have brugt dage og uger, hvis man skulle igennem de over 300.000 værker som museet rummer. 

Museets udstillinger spænder fra Photography, Contemporary, Europæiske skulpturer og malerier, arkitektur, Renaissance og moderne værker og meget mere. Desuden rummer det ligeledes den donnerede udstilling The Helen Birch Memorial Collection, en stor privat samling af 25 værker der blev skænket til museet i 1926, af malere som, Vincent Van GoghPaul Gauguin og Henri Matisse.

Når man bevæger sig rundt på museet finder man forskellige Art pieces, bla. af den berømte engelske skulptør Henry Moore. Jeg synes at denne skulptur var så smuk i sit formsprog og i al sin enkelthed.

Jeg faldt lidt i staver og blev meget dupperet over modet til at udstille et mix af blandede værker på denne måde. Meget nutidigt med forskellige typer rammer, stilarter, formater og materialer. Punktlyssætningen fangede også mit blik, som jeg synes fungerer super godt og kan give inspiration til indretning både i en privat indretning eller til erhvervsløsninger.

Millennium parken og skulpturen Cloud Gate…

Hvis du beslutter dig for at besøge et af verdens bedste museer i verden, så snyd ikke dig selv for at gå i Millennium parken som ligger tæt ved. Her finder du den berømte skulptør, som ofte kendetegner Chicago’s kunstscene, nemlig “Cloud Gate”. Den 3 etagers høje stålskulptur, er et fascinerende sted at besøge. Det er et af Chicagos grønne åndehuller i en storby, hvor du får muligheden for at sidde og nyde udsigten. En udsigt til alle de smukke bygninger som byen har.

Ved mit besøg, gik det op for mig, hvor stor en kærlighed jeg netop har til både kunst, udstillinger og museer. Som et kreativt menneske, er det ofte lige sådan nogle steder, som giver mig allermest inspiration og udvider min måde at tænke på, som både kunstner og indretningsarkitekt. Jeg opfordre derfor alle til en gang imellem at tage tid ud af den travle hverdag og blive inspireret på ny, og besøge lokale såvel som nationale og internationale museer.

Jeg siger i hvertfald farvel til Chicago med et stort smil på læben, og kun et farvel for denne gang…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *