Stemningen i Brahe-køkkenet fra Kvänum er fortættet, eksklusiv og hyggelig med et strejf af maskulin elegance. I Kvänums showroom i Aarhus kan man netop nu opleve et køkkenunivers, som demonstrerer materialernes magt. Med et Brahe-køkken i røget eg åbner den svenske køkkenproducent døren til en nyfortolkning af det verdenskendte danske hyggebegreb, der her bliver twistet med stilrene og eksklusive elementer.

Rene linjer og stringent design signalerer oftest kølig funktionalisme, men i Kvänums fortolkning bliver det enkle mikset med materialer som natursten, læder, røget eg, elm og børstet stål – og på magisk vis opstår der et stemningsmættet sceneri, hvor ord som hygge og varme ligger lige for.

Mørkebrunt på grænsen til sort og med masser af naturlig stoflighed og fortættet stemning – det er Kvänums elegante bud på et Nordic Noir-inspireret køkken, hvor funktionalitet og atmosfære er ligeværdige størrelser. Stoflighed, varme og tekstur er for alvor tilbage i boligen – og dermed også i køkkenet, hvor de mørke materialer sætter en ny dagsorden, dette køkken nærer følelserne og stimulerer sanserne.

De massive egetræslåger er finerede med en finér, skåret af det samme stykke træ, hvilket sikrer en ensartet åretegning i hele køkkenet. Alt finér er taget fra de bedste stammer og limes kant mod kant i en såkaldt endesamling – en metode, som giver et slutresultat af højeste kvalitet, lågernes massive kantlister gør dem yderligere ekstra formstabile.

Der er lagt vægt på de vertikale linjer – en detalje, som skaber en visuel rumlighed i det mørke køkken. Linjeføringen understreges yderligere ved at lade skabene gå helt op til loftet – et designmæssigt greb, som også giver ekstra opbevaringsplads. For at sikre en ubesværet adgang til de øverste skabe, er der føjet en elegant stige i lyst elmetræ til indretningen. Stigen står, i kraft af sin kontrastfarve, som en skulptur og stilmarkør i rummet.
Oplevelsen af rumlighed forstærkes i kogenichen, der har fået ekstrahøjde og dermed også tilbyder større bevægelsesfrihed. Nichen har bordplade og væg beklædt med grå Pietra de Fossena marmor med hvide åretegninger, der farvemæssigt går i direkte dialog med den røgede eg. Det naturinspirerede farveunivers går igen i valget af hårde hvidevarer, hvor der blandt andet er anvendt ovn med brunt frontglas, som bidrager til det helstøbte indtryk. I kogenichen er der integreret emhætte og en planlimet og zonefri kogeplade.

Køkken-øen har samme marmorplade som kogenichen. For at optimere det harmoniske indtryk har man valgt at lade vasken være i samme grå marmor – helt i plan med bordpladen og med usynlige samlinger. I forlængelse af øen er der et integreret spisebord med bred sarg og ben i røget eg.

Lagt vægt på de små detaljer og funktionalitet..

”Der er lagt vægt på funktionalitet i hver detalje – også de små. Et af eksemplerne er de rustfri stålstænger, som kan anvendes til ophæng af gryder og andet køkkengrej – og som er med til at give køkkenet ekstra vitalitet.

Kvänum giver 3 års garanti på låger og 20 års garanti på skinner og hængsler og på det indvendige skabs- og skuffeinventar, der er i massiv eg.

Kontakt Gravity Studio for spændende løsninger med Kvänum.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *